Höstmörker

Nu börjar det sakta bli höst. Mörkret kommer snabbare och snabbare på kvällarna. Det är mysigt och legitimt att krypa upp i soffan tända ljus och bara tar det lugnt. Det är ändå för mörkt/kallt för att göra något.
Trädgården börjar sakta ta den form jag vill att den ska ha men det är låååångt kvar.


Mysigt att gå runt och tända alla lyktor.

Synd att det är för kallt att sitta ute längre stunder.

Men blommorna blommar fortfarande frodigt trots kalla nätter.

Nu får vi hoppas att det blir lite varmare som dom lovar.

Svamppromenaden i söndags som Sussi och jag tog snubblade jag givetvis i en grop och föll som en...?? vad ska vi kalla det? Betongsugga?? Jag slog mig inte då bara vrickade till foten lite inte mer med det. Men igår!!!Ajajaj min stackars rygg! Jag vred tydligen till mig så nu går jag som det har hänt en olycka i brallan. Inte roligt att gå på jobbet och stöna så fort jag måste böja eller vrida på mig. Till saken hör att stora delar av min tid på jobbet går jag med ett 7 kilo tungt blyförkläde på mig. Så det är faktiskt synd om mig nu... Bara så ni vet!

En annan bloggsida för ögonfägring är denna ljuvliga fullproppad med rosor och vackra ting. http://maleviksrosentradgard.blogspot.com/ Titta in och njut

Slut på semestern!!

Nu har man redan hunnit jobba 2 veckor och börjat på den 3:e! Lite trögt ibörjan att starta hjärnan men sen rinner det bara på.

Kattungarna då? Jo då dom växer och frodas. Ett mysigt gäng som känns stilsamma efter huligangänget:-)
Mest framåt är honan Geyla.

Väldigt bra typmässigt men tyvärr feltecknad.

Här är den andra honan som än så länge ser rätt tecknad ut. Jag har bestämt att hon är brun! Men jag velade länge. Man ska alltid ha någon i kullen som är svårfotad och det är hon. Gezina har jag döpt henne till.
G har varit en svår bokstav. G är så... tjockt?

När jag väl får ett bra kort så blir det oskarpt. Kameran och jag är inte riktigt vänner. Jag måste leta reda på hur man ställer tillbaka till grundinställningarna för jag har en känsla av att jag har rattat runt för mycket.
Men söt är hon:-)

Sedan har vi killen som har fått namn efter gitarrmärket Gibson fast med z. Med två musiserande killar måste en få namnet Gibzon. Han är blå och en lugn go kille. Tyvärr oxå feltecknad men så bra för övrigt. Alla verkar få bra ögonfärg. (han kisar på kortet han har inte små ögon annars)
Sist ut idag är Gezbin.

Åhh en riktig gosing. Alla är så lugna att man knappt märker av dom. Kära Felix överfaller dom ibland (läs ofta) så dom skriker i högan skyn. Alla honor kommer springande och Felix får sig ofta en åthutning. Stackars Felix inte lätt att ha haft 5 syskon att tampas med och sedan bli själv. Nu är storebror Belino och Herozita ganska bra på att aktivera honom men det räcker inte. Men snart är Molinogänget större så det blir lättare att leka.

Som ni kanske har sett har min hemsida fått sig en ansiktslyftning. Min nya Webmaster behövde städa upp lite så hon kände sig hemma i miljön. Då hon ändå höll på fixades layouten till.
Visst blev det snyggt!! Allt finns på samma plats.

Nu är allt som vanligt igen. Yngsta sonen hemma tillfälligt innan han sticker ut och luffar. Stora pojken har börjat en utbildning och bor i Kalmar.
Svampen har börjat komma upp i skogen och Sussi och jag har gått ett par rundor med varierande resultat. Det är så trevligt att ha sällskap i skogen. Jag får ta med kameran nästa gång och ta lite kort på damen. Hon börjar hämta sig efter kullen. Behöver bara lite mera hull och päls så.

Ingen seg dag!?

Hemskt vad det växlar. Idag har jag fått massor gjort! Lite duracellkaninvarning.
Ville ut i trädgården för att fortsätta städa upp och plantera ner alla rosorna men i det här hällregnet sticker jag inte ut näsan.
Tog bara ett par kort på min hög av gamla plattorna och la in det billigt på blocket för att bli av med dom.

Tog två timmer sedan var dom såld! Nu är dom hämtade oxå. Jag var nöjd och köparen var nöjd. En sak mindre.

Full av energi började jag rensa upp min hall. Den ni vet jag la nytt trägolv men gick bet på sista plankan. Nu hade det mognat färdigt kände jag och slänger mig på uppgiften energiskt och målmedvetet. Nu ska det bli klart!! Orkar inte ha alla grejerna liggandes runt golvet. Det bara flyter på, lite små hinder men inte så jag känner att jag ger upp utan det här ska fixas så är det bara. Kan snickare ska väl jag kunna oxå. Alla plank är på plats och lister uppsatta. Nu plockade jag fram tröskel som ska vara till badrummet som badrumskillarna skulle fixa! Jag har väntat i få se..7 år sedan dom kaklade. Tröskeln behövs skäras ut för att passa sidorna men hur svårt kan det vara. Kan man sy kan man mäta och snickra. Så efter lite pyssel för man har inte rätta verktygen så är tröskeln där den ska vara. Stolt tittar jag på mitt dagsverk.

Ni ser inte en pryl på golvet! Det står inne i köket nu:-))
Tyg till gardin köpte jag i fredags så den ska sys i det snaraste. Gardinhållarna blev uppsatta och fönstret tvättat.
Bilen full med skräp som ska slängas, en stor låda med verktyg till garaget. JAG SER GOLVET!!

Till och med hann jag få upp klockan jag köpte. Nu ska väl ingen missa tiden!

Den här fulingen köpte jag i Namibia. En snäll kompis vann en resa och jag fick hänga på!! Vilken upplevelse! Men det får bli en egen bloggberättelse. Nu är ni trötta så ni behöver inte läsa mera nu.