Passande

Nu är små knoddarna 6 dgr och det är liv i luckan:-) Det gnabbas fortfarande om tuttar. Alla går stadigt upp i vikt vissa mer än andra. Några får lite extra mat mellan varven. Sussi är en underbar mamma lugn och trygg.
Den här gången tycker jag det var lite knepigare att se könet. Ibland tycker jag att det bara är hanar! Vi får se. Vissa börjar få gråa nosar så ett par mitted är det. Enligt statistiken ska det bli hälften mitted/bicolor. Så var det i förra kullen.
Nu är det snart helg och dom har lovat fint väder. Jag är sugen på att fota gänget ute i kattgården vi får se hur det går.
Trädgården har exploderat och jag har massor att gräva och plantera. Gräsklipparen behöver väckas till liv!

Ikväll blir det lite god mat med äldsta sonen och bara lugn och ro. Man sitter väl och hänger över bolådan tiden liksom bara flyter iväg när man sitter där.

Trevlig Valborg alla!

Moderslycka

Så kom dom då äntligen!! Sussi hade som förra gången väldigt långt värkarbete, och dom kom på dag 67. Så där ändrar hon på inget.
Men hon lurade hon mig på antalet:-) Ni som har träffat Sussi vet att hon är en lång hona så hon hade packat dom väl och så trångt att jag trodde jag kände 2 stora bebisar ev en till där bakom men tji fick jag för det var 6 stycken!!!
Jag tror att det är 4 hanar och 2 honor. Bara tror för igår kväll var jag så trött efter så många dygn sittandes på golvet att jag nöjde mig med att bara väga dom.
Bra vikter för sådan stor kull 91-103 gr vikterna något lägre idag men det är väntat.
Sussi mår bra och det är viktigast min duktiga mamma.

Nu håller jag tummen att alla klarar sig och är starka. Får väga dom lite oftare här ibörjan så det inte är någon som blir utan tutte. Men nu ligger alla nöjda och snuttar på var sin:-) En tror jag aldrig har släppt sin tutte sedan den kom ut. Ja utom när jag vägde han. För det var en hane så klart.
Nu ska jag äntligen gå ut i det fina vårvädret och sitta i kattgården med dom övriga pälsbollarna. En stor koppkaffe har jag gjort mig förtjänt av.

Inget är som

väntans tider, men guuud så drygt det är. Nu får jag inget gjort utan jag bara går runt och slöar. Vattnar blommor och småplockar utan någon som helst struktur. Sussi ligger och sover förnöjt om hon inte står över matskålen. Dom små verkar kräva mat:-)
Dom andra är ute i kattgården då det äntligen sprack fram lite sol. Annars är det kallt blött och blåsigt här. Typiskt Aprilväder.

Jag återkommer senare...