Full panik!

Fredagar slutar jag lite tidigare så det är skönt att få helg  Agnes och Belino stod på tur ut. Ljust och lite kallt.
Vi strosade runt i vanlig ordning då jag hör en hund börja skälla ganska långt bort. Men jag hör på skallet att han driver!! Ljudet fortsätter och jag hör hur det kommer närmare och närmare. Lite svårt att lokaliser exakt var hunden är då vi står vid en sänka och ljudet studsar runt.  Jag sätter på Belino selen så jag kan koppla han snabbt om det behövs. Katterna bryr sig inte utan strosar runt som vanligt.
Men jag börjar bli lite orolig för jag hör att hunden har något på kornet. Låter som en tax! Rådjursjakt!! Satan!! Nu vill jag till bilen! Men Agnes har fattat att något är på gång. Hon är inte dum hon. Så jag försöker fånga henne men hon tror det är lek och springer undan. Lugn och fin nu!! Jag går lugnt bakom henne och parerar så hon får stopp vid ett vattenhål. Snabbt fångar jag upp henne och plumsar givetvis ner i blötan.
Så med klafsande blöta skor bär jag båda katterna till bilen. Hundens skall försvinner bort så det var falskt alarm men ....
Tur jag bara hade dom två med idag.
Över en timme hann vi ändå vara ute.

Modig

Idag var jag modig och tog tre katter med mig ut samtidigt! Jag vet många är förundrade över att jag tar katterna med på skogspromenad. Men vad är det för konstigt med det?? Att vi går ut med hunden eller rider ut med hästen är helt självklart. Varför då inte ta katterna? Som fd hund och hästägare är jag van att tillbringa timmar ute i skogen och jag kan inte vara utan det. Gå ut själv fy så tråkigt så då får katterna följa med istället så enkelt är det.
Man kan lära dom likväl som jag lärde hästarna att jogga med mig när jag sprang. Det var svårare än att vänja katterna att gå med i skogen.

Idag fick Adela följa med Agnes och Belino ut en runda. Satt selen på henne för säkerhets skull men det gick så bra ändå. Så roligt att få klättra runt på omkull välta trädstammar.

Smyga i snåren och lura på fåglarna.

Hoppa och jaga varandra.

Ta ett modigt språng upp på stenen.

Smyga på dom andra.

Inte lätt för en klumpig ragdoll att hoppa upp på en trädstam. Dom får träna sina muskler och röra på sig att jag inte får samma träning som med hunden eller hästen det må väl vara själen får sitt. Jag tror (inbillar mig) att dom blir lite mer självsäkra oxå.

Var det en myrslok jag fick med mig :-)

Belino hade fullt sjå att hålla reda på mig och TVÅ tjejer.

Agnes är i så fin kondition just nu. Härlig päls.

Bra profil?

Så roligt att det funkade att ha Adela med. Förra gången var hon livrädd men hon kände sig tryggare nu när dom andra var med. Så nu får hon fortsätta följa med ut.

Min snygging!!
Det blev många bra kort idag då ljuset var lite bättre. Men jag ska inte tråka ut er med fler kort ;-)


Mot ljusare tider

Det börjar märkas lite att vi går mot ljusare tider. Är jag riktigt snabb när jag kommer hem hinner vi ut i skogen en sväng innan det blir beckmörkt. Dom två sista dagarna har det inte regnat heller jippi. Så vet jag att kompisen åker skidor och själv går man i pissregn. Fy så orättvist.
Idag försökte jag fota men....

Det blir inte bra.

Ändrar jag ljuskänsligheten blir dom lite suddiga. Barkåsen sweet Miracle "Sussi" Hon har faktiskt fyllt 2 år nu.

Idag gick vi en ny runda. Rakt in i skogen vi fick till och med hoppa över en bäck! Men Sussi och Belara hänger glatt med Det är inte konstigt att ragdollen har blivit så populär. För vem kan vara utan? Så om man kryddar till det hela med lite Maine coon blir det perfekt.Kallt och blåsigt var det så nu blir det skönt at krypa ner i soffan med fillten och en kopp te.


Här är det någon som ligger som inkommande post.:-)) Det är Celesta. Sällskapssjuk gissar jag, Det här känns igen!!