Aj aj aj....

Jag kan knappt gå idag!! Jag red igår för första gången sedan jan 08! Inte en muskel hade jag kvar. Snacka om färsk vara. Både muskler och kondition. Så vet jag att imorgon är det ännu värre.
Men så roligt det är. Har försökt nu ett tag att hitta andra motionsformer som kanske bättre passar min nacke/arm. Men gud så tråkigt allt är. Springa okej det går väl ann att sticka ut i skogen en sväng men det ger inga muskler där jag behöver det. Var på friskvårdens gym och ska försöka nu att använda det en till två gånger i veckan. Jippi!! Nej just det skit tråkigt.
Blir nog att jag får ta upp ridningen igen. Inte så att det blir en ny häst men kanske låna en två gånger i veckan.
Det är bara att erkänna att den här hästavgiftningen inte har fungerat.
Här hemma löper tjejerna. Vet inte hur många gånger inatt Sussi har varit uppe i min säng och vrålat rätt in i örat. Inga tysta löp där inte.
Ungdomarnas rabies vacc är okej så nu ska det bara skrivas in i passen. Ska bli spännande att åka till Danmark. Det ska vara trevligt att ställa där sägs det.

Söndag dagen efter

Då var vi i Värnamo igår. Lite fler ragdoll ställdes ut vi räknade till 50 stycken. I Malmö var vi inte många och jag tycker det är tråkigt. Det är roligt att se alla dom katter man bara har sett på hemsidorna live.  Ja och så att få träffa ägarna oxå ;-)
Det var en assistentburen utställning och det är man inte van vid längre. Som tur var hade jag Zvezdan som "min" assistent. Tur du håller reda på mig. Tack!! Jag höll på missa när Belino skulle upp för nom.... Jag skäms.
Men från början.
Jag hade samma domare till båda. Martin Kabina från Tjeckien (tror jag det är) Han sa inte mycket och det var svårt att läsa vad han gillade och inte gillade. Men Belino fick sitt andra cert men BIV:en gick till Dragonfire Clarissa äg.Linda "Lindolls" Grattis till dig!
Sedan Belara. Ja hon fick sitt tredje cert och kan nu titulera sig som champion! Puss på dig tjejen. Plus att hon blev BIV. Det var första gången hon blev det. Sedan i nom förlorade hon mot en fin skogis. Hon hade den färgen jag tycker är så snygg. Blygrå. Om jag skulle ha en skogis skulle den ha den färgen. Men nu ska jag inte ha det...
Så Belino då som jag höll på att missa. Han blev nom med två röster i panelen!! KUL!!!! Inte lätt för han! Syrran sitter bredvid och höglöper!!!! Så upp och visa sig för alla. Lite sprattlig var han men han är mer än förlåten. Vilket temperament det är på ungdomarna.
Så det var en väldigt bra dag igår. Bra organiserat som vanligt i Dackekatten. Lokalen var ny för mig och jag gillade den. Det blev inte så högljud trots att lokalen var stor. Malmö är det fruktansvärt. Man är halvdöv när man åker därifrån.Fast organisationen där är perfekt oxå.
Som en bisak vann jag en jättefin blomsterlåda på lotteriet. Passar perfekt nu till alla mina fuschior.
Igår slocknade jag tidigt! Skulle bara lägga mig ner för att vila lite. Sedan sov jag men de innebar att jag vaknade tidigt. Var ute kl 8 och hängde tvätt. Då var det redan så varmt i solen!!
Så för er alla uppe i norr där snön ligger kvar en bild på mitt persikoträd som blommar nu.

Katterna ligger och solar sig i det sköna vädret

Så skönt så....

Mmmmmm

Den nya grenen som ligger i kattgården måste undersökas.

Solen skiner starkt.
Måste bara som avslutning visa min mammas storfångst i Ångermanälven! Här har man fiskat men aldrig fått upp annat än fina aborrar. Så åker mamma ut med morbror och drar upp en fin öring på 2,8 kilo! Fy så orättvist! Men jag tänker vara med och äta upp den!

Utställningen

Hur gick det nu då?? Först ut på lördagen var Anakin "min" kille från Agnes första kull. Mona och han knep det sista cap.et så nu är han Premie!! Grattis Mona och Anakin.
Jag var trött när jag gav mig av neröver så jag lyckades villa bort mig totalt inne i Malmö!! Blir så trött. Jag har faktiskt varit där två gånger innan och jag brukar komma rätt direkt men i söndags?? Fråga mig inte?
Ja jag kom fram i tid men jag är glad att det inte var någon fartkontroll ute!
Så väl framme så börjar då den vanliga väntan och jag skulle till två olika domare. Tidsmässigt såg det bra ut. Yan som skulle bedömma Belara hade många skogisar före. Anne Belino hade några färre. Så det såg ut som det inte skulle krocka. Skönt. Men vad händer!! Yan lägger in en andra växel och helt plötsligt står jag där och ska upp med båda samtidigt!! Stackars Belino slänger jag in i buren han får assistenten visa springer tillbaka och rycker ut en yrvaken Belara. Känner när jag banar mig fram hur kattsanden (för hon låg givetvis i kattlådan) rasar från svansen. Kammen.. ligger kvar i buren. Försiktigt försöker jag skaka katten medans jag halvspringer med henne. Fungerar väldigt bra?? Nej just det. Men det mesta lyckades jag ändå borsta bort med handen innan jag satt henne på domarbordet. Nu gillad han henne ändå :-) så hon fick sitt andra cac och skulle tillbaka för nom senare. Belino fick sitt första cac av Anne men han var klar för dagen sedan. Han hade skött sig bra och jag fick en bra bedömning på han.

Jag behövde inte vänta så länge innan det blev nom. Fem honor var det . Två ragdoll en helig birma och två skogisar. Belara tog nomineringen!! Åhh så glad man blir. Det var hennes sjätte nom på sju utställningar. Den ända hon förlorade var mot brorsan Belino. Så det är okej. Men sen räckte det inte längre. Inga röster i panelen. Men jag är nöjd. Katterna skötte sig och jag kom dit och hem oskadd.